115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Dette tiltaket holder glattisen borte

Med varmematter som kan seriekobles får du en enkel og praktisk løsning som holder is og snø unna trapper og gangarealer utenfor huset

For Isfritt AS

Henning Femtefjell

Isfritt AS

21. september 2021
For Isfritt AS

Henning Femtefjell

Isfritt AS

21. september 2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210921094916677.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210921094916677.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

De fleste av oss kan kjenne seg igjen i situasjonen: snøværet setter inn og vi prioriterer ikke å måke like mye snø som vi burde. Så kommer væromslaget og snøen smelter før det fryser på igjen. Da er den klassiske holka et faktum og risikoen for at du ramler og skader deg øker betraktelig.

Løsningen på dette problemet er faktisk ikke å være mer aktiv med snøspaden eller å bruke masse salt for å smelte isen. Det handler rett og slett om å skaffe seg smarte løsninger som sørger for at snøen ikke legger seg i det hele tatt, og at den dermed ikke kan fryse til is. Her snakker vi ikke om tid- og kostnadskrevende arbeid med å etablere tradisjonelle snøsmeltingsanlegg under bakken, men om smarte gummimatter med integrerte varmekabler.

Enkelt og praktisk

IsFritts varmematter med integrerte varmekabler legges rett på bakken, trappen, en rullestolrampe eller liknende. De smelter inntil 6 cm. snø i timen og kan også legges oppå is som allerede har dannet seg for å smelte den. Mattene smelter forholdsvis tykk is i løpet av noen timer. Da mattene kobles til strømnettet via vanlig stikkontakt utendørs, er det enkelt å installere dem selv. Hvis man ikke har utekontakt og det trengs fagekspertise, så har IsFritt også et landsdekkende samarbeide med EL-Proffen kjeden og kan guide deg til en installatør i nærheten. Finn din installatør her.

En praktisk egenskap er dessuten at mattene  kan seriekobles slik at du kan legge flere etter hverandre for å smelte snø helt fra ytterdøren og frem til bilen eller postkassen.  Husk at du må ha nok strømkapasitet til alle mattene. Hvor mange matter som kan kobles til én 16A-sikring kan du enkelt beregne med IsFritts strømkalkulator.

Tenk på dette

Selv om IsFritts varmematter er en enkel og praktisk løsning på utfordringer knyttet til is og snø, er det noen ting du skal være klar over. For det første må du sjekke om utendørskontakten du kobler mattene til, er sikret med jordfeilbryter i sikringsskapet. Er den ikke det må du bruke IsFritts strømkabel med jordfeilbryter for å koble dem til.

For det andre må du passe på et par ting når det gjelder bruk av mattene. De skal for eksempel ikke overdekkes av ting som dørmatter eller liknende. Dekker du dem til er det risiko for overoppheting og varmgang. De er heller ikke laget for biltrafikk, så mattene er ikke en erstatning for nedgravde varmekabler som holder kjøresporene i utkjørselen frie for snø og is. De kan imidlertid fint legges ut for å smelte isen dersom du ser at det vil bli utfordrende å komme seg ut med bilen senere på dagen.

IsFritt-mattene er svært trygge i bruk, noe som også bekreftes ved at de er NEMKO-godkjente. Det vil si at de har gjennomgått grundige sikkerhetstester og sertifisering hos en uavhengig tredjepart.

Flere størrelser som kan kombineres

For at det skal bli enkelt å finne varmematter som passer til ditt behov, finnes de i følgende størrelser:

  • 25 x 70 cm.
  • 27 x 95 cm.
  • 60 x 90 cm.
  • 110 x 70 cm.
  • 150 x 90 cm.

De ulike størrelsene kan fint kobles sammen slik at du kan lage akkurat det systemet som passer deg best. De minste mattene kan for eksempel brukes i en trapp ned fra inngangspartiet, før du går over til større matter bortover oppkjørselen. Alle mattene har hull i alle fire hjørner slik at du kan feste dem til underlaget dersom du vil.

https://www.youtube.com/embed/iL5UPgruMsY

Les mer om våre produkter på Isfritt.com eller kontakt oss for å lære mer.


3633
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211001104538164.png #FFFFFF
Les også