115
Foto: IsFritt
Foto: IsFritt

Gi en gave som viser at du bryr deg

Ved å gi varmematter til dine nærmeste får de en tryggere vinter og slipper en god del snømåking

For Isfritt AS

Henning Femtefjell

Isfritt AS

8. november 2021
For Isfritt AS

Henning Femtefjell

Isfritt AS

8. november 2021
Foto: IsFritt
Foto: IsFritt
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211108114052021.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211108113909318.png?maxwidth=900
Foto: IsFritt
Foto: IsFritt
0

Å bo i et av verdens rikeste land betyr at vi jevnt over har det svært godt og at mange av oss kan unne oss en god del ekstra i hverdagen. Det betyr også at de fleste av oss har det meste vi trenger. Når julen kommer er det derfor mange som spør seg hva de skal gi til den som allerede har alt?

Vårt forslag er at du gir en gave som viser at du bryr deg og ønsker å ta vare på dine nærmeste. Da er varmematter fra IsFritt et svært godt valg. Mattene har integrerte varmekabler og kan legges i trapper, langs gangstier og liknende for å holde snø og is borte.

Med et sett varmematter kan du med andre ord bidra til at dine nærmeste alltid kan gå trygt og tørskodd inn og ut av huset.  Dette er en gave som både egner seg til barnefamilier med aktive barn som flyr ut av døra på vei til bilen, eldre mennesker som er utrygge på glatta eller til de som ikke klarer eller liker å måke snø og is på travle morgener.

Kjenner du noen som har varmepumpe, kan også IsFritts varmematter være en kjærkommen gave. Vinterstid opplever mange at kondensvannet som drypper fra utedelen lager store issvuller på bakken. Ved å legge en varmematte under utedelen vil ikke dette skje.  

En ekstra fordel er at gaven er veldig enkel og montere. Så lenge mottakeren av gaven har en utendørs stikkontakt, er det bare å koble sammen mattene og sette støpselet i kontakten for å komme i gang.

Smelter mye snø

Våre varmematter er svært gode på å smelte snø og is. Faktisk kan de smelte inntil 6 cm snø i timen. Mattene vil derfor klare å smelte all snø som måtte falle i løpet av en natt, så sant det ikke er snakk om ekstreme eller unormale mengder. I slike tilfeller vil mattene uansett smelte såpass mye snø at det blir vesentlig enklere å fjerne det som eventuelt ligger igjen når morgenen kommer.

Trenger ikke stå på hele tiden

Effektiv smelting av snø og is betyr at mattene ikke trenger å stå på hele tiden for å gjøre jobben, men kan slås av og på ved behov. Det er selvsagt mulig å gjøre dette manuelt ved å plugge støpselet inn og ut, men det beste er å bruke en IsFritt Frostguard  eller Smart Wifi utendørs stikkontakt.

Frostguard Control har en termostat som gjør at varmemattene ikke slås på før omgivelsestemperaturen nærmer seg frysepunktet, mens en Smart Wifi utendørs stikkontakt kobles opp mot det trådløse nettverket i huset slik at mattene kan styres via telefonen. Da er det også mulig å definere tidsplaner slik at mattene slår seg av og på til gitte tidspunkter. Når mattene ryddes inn om våren, kan du forresten bruke den smarte stikkontakten til å styre andre elektriske apparater som kobles til stikkontakt.

Gir kontroll over strømforbruket og kostnadene

Både Smart Wifi og Frostguard Control gjør det enkelt å få en god balanse mellom strømforbruk og tilstrekkelig smelting av is og snø. Sett at det ligger tre matter på 25x95 cm i en trapp. Hver av mattene har en effekt på 108 watt, slik at den totale effekten blir 324 watt. 

Ved å bruke IsFritt Frostguard eller Smart Wifi stikkontakt står de bare på når det er kaldt nok eller til tidspunkter du har definert. La oss si at dette utgjør syv timer i løpet av døgnet. Det vil tilsi et totalforbruk på 2,3 kWh, og med en strømpris på 1,50 øre per kWh (inkludert nettleie og avgifter), blir kostnaden på ca. 3,4 kroner per døgn for alle tre mattene. Driftsutgiftene blir selvsagt høyere dersom det er snakk om flere matter, men det er uansett ikke snakk om store summer for få en enklere og mer forutsigbar hverdag om vinteren.

3633
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211001104538164.png #FFFFFF
Les også