SWITCH SECTION

Med dette tipset slipper du å gå på snørra

For Isfritt AS

Henning Femtefjell

Isfritt AS

31. oktober 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191031110214818.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191031110214818.jpg?maxwidth=2000
0

Alle kjenner igjen følelsen som ofte kommer noen ganger i løpet av en lang vinter. Nemlig redselen for å gå ned trappen eller over gårdsplassen etter at restene av forrige snøfall ikke har smeltet helt bort og deretter frosset til steinhard og speilblank is. Den isen som fører til at legevakter landet rundt blir svært oversvømt med brukne håndledd, lårhalser osv. hver eneste vinter, vet du.

En enkel måte å unngå det på rundt ditt eget hus er å sørge for at snøen ikke kan legge seg i trapper og på gangveier rundt huset og ut til veien. Det handler verken om å kontrollere været eller å lage overbygg som hindrer snøen i å nå bakken, men snarere om å smelte snøen som treffer bakken.

Dette er du kanskje kjent med fra før av, typisk gjennom snøsmeltingsanlegg i det offentlige rom. Det finnes også en del som har installert denne typen anlegg på private eiendommer. Som regel i form av nedgravde/nedstøpte varmekabler eller vannbårne anlegg. Det er imidlertid snakk om mye arbeid og forholdsvis store investeringer for å dekke et behov som tross alt ikke er tilstede alt for ofte.

Bruk gummimatter med varmekabler

Da skal du vite at det finnes varmematter du kan bruke til dette formålet. Mattene er laget av naturgummi og inni dem ligger det elektriske varmekabler som gjør de mulig å smelte opp til 6 cm. snø per time. Det er i tillegg flere fordeler ved å bruke slike matter:

  • De finnes i flere størrelser og er kun én centimeter tykke
  • Tilkobles standard stikkontakter og krever ikke elektriker
  • De kan seriekobles slik at flere matter kun trenger én stikkontakt
  • De er enkle å montere og har skruehull i hjørnene om du har behov for å feste dem til underlaget
  • Kan lett flyttes om behovet skulle oppstå, samt at de er enkle å ta bort når vinteren er over

Det er rett og slett en svært praktisk og kostnadseffektiv måte for å holde snø og is unna trapper og gangveier rundt huset. Prøver du dem, er vi ganske sikre på at du ikke går tilbake til verken strøsand, grus eller ishakke.

https://www.youtube.com/embed/7I0-N44m1PE
https://www.youtube.com/embed/iL5UPgruMsY


2102
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211001104538164.png #FFFFFF
Les også